Jouster korfballers verslaan met overmacht DWA uit Winsum

Foto SC Joure Korfbal

JOURE - De korfballers van Joure speelden zaterdag op de Hege Simmerdyk hun eerste thuiswedstrijd. Voorafgaand aan het eerste fluitsignaal werd er een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van oud-korfbalster en lid van verdienste Tineke Zoetendal-Van der Zwaag. Na dit indrukwekkende moment volgde een ijzersterke pot van Joure. De thuisploeg liet geen spaan heel van DWA, 18-9.

\n

De Jousters hadden een topstart. Na een 1-1 tussenstand liep de zuiver schietende ploeg uit naar een 6-1 voorsprong halverwege de eerste helft. Een time-out van de bezoekers bracht DWA iets beter in de wedstrijd, maar het verschil van vijf doelpunten bleef tot aan de rust in stand: 8-3.

Joure beter op schot
Ook na de pauze bleek Joure veel schotvaardiger dan DWA. De bezoekers kregen goals na goal te verwerken en de Jousters gaven ze geen moment adempauze. Via 11-4 was het, met nog tien minuten te spelen al 16-5. In de laatste minuten kwam DWA nog iets dichterbij, maar het waren alleen goals voor de statistieken: 18-9.

Na twee overwinningen uit evenzoveel duels staat Joure gedeeld bovenaan in de poule. Volgende week speelt het eerste (15:30 uur) en het tweede (14:00) een uitduel in Sneek tegen De Waterpoort.