Kampioenen UDIROS Outdoor gehuldigd

Sport
Afbeelding

NIEUWEHORNE - Dit weekend werden in Utrecht door de Survivalrunbond Nederland (SBN) de kampioenen van afgelopen survivalrunseizoen geëerd en gehuldigd.

Voor UDIROS Outdoor, de survivalrunclub uit Nieuwehorne, werden Irene Groen, Claudette Ritsema en Thygo de Vries in het zonnetje gezet.

De huldiging vond plaats op de landelijke survivalrundag van de Survivalrunbond Nederland. Er waren meer dan 400 deelnemers aanwezig die tijdens de dag verschillende workshops konden volgen en mee konden doen aan leuke survival challenges. Directeur van de Survivalrunbond Nederland Mark Huizenga (zelf winnaar van Olympisch judo goud) had de eer gekregen om de verschillende kampioenen de prijzen te overhandigen.

UDIROS Outdoor had maar liefst drie atleten in de prijzen. Irene Groen uit Nijeberkoop liep een heel constant seizoen met veel podiumplaatsen. De laatste runs van het seizoen haalde ze zelfs een aantal eerste plaatsen en werd ze winnaar van het algemeen klassement. Zij kreeg van Mark Huizenga de wisseltrofee als Nederlands Kampioen in de categorie 15 tot 17 jaar.

De andere dame die zich in de prijzen liep afgelopen seizoen was Claudette Ritsema. In haar eerste seizoen in de categorie 12 tot 14 haar haalde zij veel tweede plaatsen, een derde plaats en sloot haar seizoen af met een eerste plaats bij de survivalrun in Dronten. Haar puntentotaal over het hele seizoen was ruim voldoende voor een hele knappe tweede plaats in het eindklassement.

Ook Thygo de Vries maakte zijn debuut in de categorie 12 tot 14 jaar. In deze categorie was er een felle strijd tussen meerdere jongens die flink aan elkaar zijn gewaagd. Met een duidelijke eindwinnaar in het klassement werd Thygo uiteindelijk knap derde. Als jongste op het podium en met anderen uit de top 4 die doorstromen naar de volgende leeftijdscategorie kan het een veelbelovend seizoen voor de atleet uit Heerenveen worden.

‘We zijn enorm trots op deze prestaties’, vertelt hoofdtrainer Ydo de Vries. ‘Als club hebben we grote stappen gemaakt, niet alleen met deze wedstrijdatleten, maar zeker ook in de breedte’. Op het sportcomplex in Nieuwehorne staat een prachtig survivalparcours, waarbij een deel ook toegankelijk is buiten trainingstijden. De Vries: ‘Het aantal jeugdleden zit weer fors in de lift, de basis van de club staat als een huis. We zijn zelfs bezig met een onder-23 groep, met een eigen trainingsprogramma en trainingstijden om ook deze leeftijdscategorie verder aan ons te binden’.

Voorzitter Robert-Jan Ritsema vult aan: ‘We vieren dit najaar ons 5-jarig jubileum, daar gaan we een mooi moment van maken. We hebben meer dan genoeg ideeën om onze survivalbaan en eigen U3-survivalrun nog mooier te maken’. Die vernieuwing is ook een belangrijke drijfveer binnen de club, dat trekt nieuwe leden aan. ‘We trainen met elkaar, helpen elkaar naar een hoger niveau. Of je nu recreatief loopt of echt voor het podium gaat, dat maakt niet uit’.