Koninklijke Thialf Jeugdwedstrijd op oudejaarsdag

Foto: Gewoan Dwaan/Douwe Bijlsma

HEERENVEEN - Op zaterdag 31 december aanstaande, oudejaarsdag, wordt voor de 33ste keer de Koninklijke Thialf Jeugdwedstrijd  georganiseerd. 

Het laatste toernooi dateert van 2019 en als gevolg van Corona konden de toernooien in 2020 en 2021 geen doorgang vinden. Honderdzestig B- en C-junioren (13-16 jaar) zullen dan op de afstanden 500 en 1.000 meter tegen elkaar uitkomen op de 400 meter baan van Thialf. De deelnemers komen uit het hele land. De wedstrijd vindt plaats van 11.45 tot 16.00 uur en wordt traditiegetrouw georganiseerd door de Koninklijke IJsvereniging Thialf en de HCH, de Hardrijdersclub Heerenveen. 

De Koninklijke Thialf Jeugdwedstrijd is een van de oudste klassiekers op de vaderlandse schaatskalender. De  wedstrijd wordt in feite al zo lang verreden als de kunstijsbaan in Heerenveen bestaat. In de loop van de jaren zijn voor het toernooi verschillende namen gebruikt waarbij veelal de toenmalige sponsor naar voren kwam. Al jaren bestaat de wedstrijd onder de huidige naam en tekenen de beide Heerenveense ijsverenigingen voor de organisatie.

De Koninklijke Thialf Jeugdwedstrijd heeft zo langzamerhand een scala aan winnaars opgeleverd die later zijn doorgestroomd naar de nationale en internationale top. Een kleine selectie uit de afgelopen decennia maakt dat duidelijk: Antoinette de Jong, Jesper Hospes, Patrick Roest, Sanneke de Neeling en Reina Anema hebben allen deze Heerenveense jeugdprijs in hun prijzenkast staan.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden