Korfballers Joure overklassen Sneek

Korfballers Joure verslaan Sneek Eign foto

JOURE - Afgelopen week was druk en doelpuntrijk voor de korfbalselectie van René Zuil. Na een ruime overwinning op TFS/DOW/Wêz Hândich 2 in de kwartfinale van de beker op woensdag, werd zaterdag De Waterpoort (Sneek) met ruime cijfers huiswaarts gezonden: 25-10.

De thuisploeg was messcherp in het tweede duel binnen vier dagen tijd. Over veel schijven waren de Jousters trefzeker en halverwege de eerste helft stond het 9-5. De Waterpoort kon amper iets beginnen tegen de dadendrang van de groen-witten; bij rust waren de twee punten al in de Jouster tas verdwenen: 14-7.

In de tweede helft gaf Joure geen gas terug. De thuisploeg dicteerde en liep eenvoudig uit naar een ruime overwinning. De krachten vloeiden weg bij De Waterpoort en de laatste tien minuten was het prijsschieten voor de Jousters: 25-10.

Joure speelt volgende week zaterdag weer thuis. Koploper DTS uit Surhuizum komt op bezoek. De
bezoekers staan één punt boven de Jousters. Bij winst wipt Joure over de tegenstander heen op de
ranglijst. De wedstrijd start om 14.30 uur.