Korte Streek in Lemmer het toneel van grootschalige brandweeroefeningen (video)

LEMMER - Maandag en dinsdagavond was de Korte Streek in Lemmer het toneel van grootschalige brandweeroefeningen. Er werd een grote brand gesimuleerd bij horecagelegenheden Club 24 en Le Duc.

Na werkzaamheden aan de airco was er brand ontstaan achter een bar in het pand. Een monteur raakte gewond en buiten bewustzijn. Een andere monteur struikelde en kon het pand ook niet meer verlaten. De brand greep razendsnel om zich heen en was al snel uitslaand aan zowel de voorzijde als achterzijde van het pand.  Aan de deelnemende brandweerposten de taak om de slachtoffers te redden en het vuur te doven.

De enscenering van de oefeningen was in handen van de afdeling Vakbekwaamheid Zuidwest Friesland in samenwerking met het bedrijf Fire Ware. Dit bedrijf kan doormiddel van licht, geluid en rook een brand realistisch nabootsen.

Maandagavond deden de brandweerposten van Lemmer, Rutten (Flevoland), Langweer en Bolsward mee.

Dinsdagavond kwamen de brandweerposten van Balk, Bakhuizen en Heerenveen in actie.

De brandweer kijkt terug op twee geslaagde oefenavonden. Grote dank gaat uit naar de eigenaar van de horecapanden. Zonder welwillende pandeigenaren kan de brandweer niet oefenen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden