Langweer 1 en Blauw Rood’20 spelen gelijk: 3 - 3

VV Langweer 1 tegen Blauw Rood'20 Foto Thewes Hoekstra

LANGWEER - ,,Toen ik vanochtend mijn puzzel maakte in de leeuwarder courant was het eerste woord dat ik weg streepte triomftocht. Een voorteken wat onze deze voetbal middag stond te wachten, zou heel mooi zijn, hoe anders zou het weer worden’’, schrijft Watte Visser van Langweer 1 dat het afgelopen weekend thuis op moest nemen tegen Blauw Rood.

Blauw Rood schoot uit de startblokken met in de vierde minuut een vloeiende aanval die goed werd afgerond; 0-1. De eerste twintig minuten bepaalde Blauw Rood het spel, maar daarna was er plotseling de ommekeer. Een goede pass op spits Pieter Bloemendaal liet in de 21e minuut Langweer aanhang juichen, de 1–1 verscheen op het scorebord.

Bloemendaal tweede keer
En toen brak de 35e minuut aan, met een fantastisch afstandsschot schoot Michel Postma de 2 -1 tegen de touwen. Langweer was nu duidelijk de bovenliggende partij. In de 42e min volgde een vloeiende pass op Sander Drost die vanaf de achterlijn een goede voorzet afleverde op Pieter Bloemendaal. Die schoot voor de tweede keer raak; 3 – 1.

Slecht uit kleedkamer
Langweer komt slecht uit de kleedkamer want in de 46e minuut was er een vloeiende aanval van Blauw Rood met als gevolg 3 – 2. Visser: ,,En dan om onbegrijpelijke redenen keurde scheidsrechter S.G. Meijer in de 48e minuut de 4-2 van Langweer af.’’ In de 70e minuut was er een rode kaart voor Rik de Jong. ‘’Zijn ingreep de sliding , daar was niets mis mee, maar de scheids floot en er volgde rood voor commentaar op de leiding’’, zegt schrijver Watte Visser.

De druk werd groter en in de 83e minuut vloog een vrije trap via via achter Langweer keeper Kevin Cox. 3-3 op het bord. Daarna ontstond er een opstootje tussen rechtsback Ferdy Feenstra en een Blauw Rood speler die ook kon vertrekken met rood. Deze wedstrijd eindigde dus met 10 tegen 10.

Conclusie van Watte Visser: ,,Er had meer ingezeten deze wedstrijd, maar soms gebeuren er onbegrijpelijke dingen in een wedstrijd, waar we geen invloed op hebben. De kop omhoog want volgende week wacht Langezwaag uit .