Lemster Marten Riedstra plaatst zich voor wereld finale ijsmaken

In bedrijf
Foto Gelato Festival/Carpigiani
Foto Gelato Festival/Carpigiani

LEMMER - Op de Facebookpagina van IJssalon IIskâld in Lemmer staat vol trots: ,,Jaaaaaaaaaaa wij zijn 3e van Europa!!!!!! En hierdoor automatisch gekwalificeerd voor de World Finals!! We zijn zo blij en zo ongelofelijk trots op Marten met deze geweldige prestatie.’’

IJsbereider Riedstra deed mee met zijn creatie ‘Sweet&Hapiness’, yoghurt ijs met kaki en kruiden. Op 13 en 14 juli werd zijn inzending beoordeeld tijdens de finale ‘Rest of Europe and the Mediterranean’. In het Gelato Museum in Bologna kwamen 28 ijssmaken uit 17 verschillende landen bij de jury voorbij.

Corona
Door het coronavirus konden de deelnemers hun ijscreaties niet ter plaats bereiden. Om die reden werden de mix, ingrediënten en de decoraties gekoeld naar Bologna gestuurd. Daar werd alles samengevoegd en het ijs gemaakt door instructeurs van de Carpigiani Gelato University. Tijdens dit proces keken de deelnemers mee via een liveverbinding. Op die manier konden ze ook een toelichting op de door hun bedachte ijssmaak geven.

De eindstrijd van ‘Gelato Festival World Masters’ is in december.

Foto Gelato Festival/Carpigiani