Lennart Adema’s sportzomer-initiatief is een succes

Foto: Lennart Adema

MAKKUM - Halverwege de rit maakt Lennart Adema met tevredenheid de balans op. “We zitten momenteel in de derde week van het sportzomer programma.

 In totaal hebben zich twintig kinderen opgegeven die ik in twee groepen training geef. Er heerst een relaxte sfeer en er wordt ook nog wat geleerd,” zegt hij over zijn initiatief om de jeugd van Makkum kennis te laten maken met andere manieren van bewegen.

Zijn basis is het Athletic Skills Model, dat ervan uit gaat dat iemand beter in staat is om nieuwe bewegingen snel onder de knie te krijgen door een diversiteit aan bewegingen met regelmaat te oefenen. Hij noemt als mooie voorbeelden de Ajax jeugdopleiding, waar bijvoorbeeld ook judo, atletiek en turnoefeningen worden aangeboden. “Daardoor werken voetballertjes aan balans, behendigheid en flexibiliteit.”

In Makkum hebben de deelnemertjes vooral veel plezier. “Kinderen komen door het programma in aanraking met veel sporten die zij nog nooit hebben gedaan, zoals atletiek, softbal, beach handbal en bumpervoetbal. Iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau.”

Lennart is blij met de samenwerking met onder meer de kaatsvereniging, voetbalvereniging en watersportaanbieders. “Het is erg gaaf dat verschillende sportaanbieders mee willen werken aan dit programma zonder dat zij zich er heel veel voor in hoeven te spannen. Na het sportprogramma ben ik nog wel benieuwd of andere doelgroepen ook nog iets zouden willen doen, bijvoorbeeld de ouderen,” aldus Adema die iedereen uitnodigt om met wensen en ideeën te komen. “Ik wil graag onderzoeken of ik iets voor hen kan betekenen.”

Door: Frans van Egmond/Makkum NieuwsKoop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden