Marieke de Jong - Romeijn maakt kunstwerk voor Terherne

Voorgaande editie van Proef de Kunst in Terherne Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

TERHERNE - Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober wordt in Terherne weer het kunst- en culinaire evenement Proef de Kunst gehouden. Het Friese watersportdorp verandert dat weekend in een kleurrijk en letterlijk en figuurlijk smaakvol kunstdorp.

Voor de voorgaande editie heeft Proef de Kunst de LF2028 prijs gewonnen voor het beste evenement in de Zuidwesthoek. Het ging om een geldbedrag van ruim 2.000 euro. De organisatie besloot deze geldprijs te besteden aan een kunstwerk voor het dorp. Kunstenares Marieke de Jong - Romeijn, die vanaf oktober met haar man Piet inwoner van Terherne worden, kreeg de opdracht om het kunstwerk te maken.

Marieke laat nog in het midden hoe het werk eruit gaat zien. Wel laat ze weten dat haar inspiratie komt uit het schippersverleden en de mienskip van het dorp. Het kunstwerk zal een plek in Terherne krijgen.

Genieten en kennismaken
Op vele bijzondere binnen- en buitenlocaties zoals een oude scheepswerf, de pastorietuin, de bovenzaal van het oude dorpscafé en zelfs bij een plaatselijke boer kun je genieten van exposities en kennismaken met de kunstenaars. Alle locaties zijn vrij toegankelijk en kunnen in willekeurige volgorde bezocht worden.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden