SNEEK- Brassband De Bazuin Oentsjerk m.m.v. Iris Kroes en Jochem Schuurman Concert 6 oktober 2023 om 20.00 uur in de Martinikerk Sneek.

De Stichting “Vrienden van de Martinikerk Sneek” bestaat enkele jaren. Na de vernieuwbouw en restauratie, is de Martinikerk klaar als ontmoetingsruimte voor alle Snekers en andere belangstellenden. Daarom richt de Stichting zich nu op het organiseren van activiteiten. De eerste grote activiteit is een uniek concert op vrijdag 6 oktober. Brassband De Bazuin Oenkerk komt met Iris Kroes (zang, harp) en Jochem Schuurman (orgel) naar de Martinikerk in Sneek.

De Bazuin, onder leiding van dirigent Jaap Musschenga, is een topbrassband die zich thuis voelt op elk podium. Ze hebben vele (internationale) prijzen gewonnen waaronder de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in 2014. Bekend zijn ze ook van het Valentijnsconcert in de Lawei in Drachten. Ze hebben al met veel vermaarde zangers en zangeressen samengewerkt, zoals Karin Bloemen, Brigitte Heitzer en Piter Wilkens.

Tijdens dit concert werken ze samen met Iris Kroes. Zij is bekend als de zangeres met de harp. In 2012 won ze The Voice of Holland. Ze is een artieste in hart en nieren. Optredens op bijzondere locaties, voor het Koninklijk Huis en als quest entertainer op cruiseschepen, zijn haar op het lijf geschreven.

Wat dit concert uniek maakt, is dat Jochem Schuurman meespeelt. In 2013 studeerde hij cum laude af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Tevens heeft hij verschillende (internationale) prijzen gewonnen. Hij geeft concerten als solist en is de vaste organist van de Martinikerk in Franeker. Tijdens dit concert zal hij samenspelen met De Bazuin. Ze zullen verschillende werken uitvoeren voor brassband en orgel.

Kaarten kosten, incl. koffie of thee in de pauze, € 17,50 Vrienden van de stichting krijgen € 7,50 korting per kaart (maximaal 2).

Kaarten zijn te koop via de site: www.vriendenmartinisneek.nl/activiteiten Of op dinsdag 26 en donderdag 28 september van 11 – 12 uur in de Martinikerk.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden