Matthäus Passion in Hobbe van Baerdt Tsjerke

JOURE - (advertorial) Stichting Passie voor de Kunst is druk in de weer met de voorbereidingen van de tweede editie van de Matthäus Passion in Joure.

De Hobbe van Baerdt Tsjerke bleek vorig jaar ideaal voor een Matthäus zoals die Jan Vermaning voor ogen staat: zo dicht mogelijk bij Bach. Bach schreef de Mattheus Passsion voor twee koren en twee orkesten die tegenover elkaar staan en met elkaar in dialoog gaan. Aan de ene kant de discipelen en de geestelijken, aan de andere kant het volk. Voor deze opstelling leent de Hobbe van Baerdt Tsjerke in Joure zich uitstekend, terwijl het publiek als het ware om de musici heen zit.

Lezing 29 maart
Voorafgaand aan de uitvoering op 2 april, houdt dirigent Jan Vermaning op woensdag 29 maart om 20.00 uur een lezing over de Matthäus in Hobbe van Baerdt Tsjerke. Hierbij neemt hij  u mee naar de achtergronden, het verhaal en de magistrale muziek van Johann Sebastiaan Bach, vertelt hij over de uitvoering op 2 april en geeft hij aan waar u speciaal op kunt letten. De entree is 5 euro, te betalen bij de ingang.

Kaarten voor de Matthäus Passion kunt u kopen op www.passievoordekunst.nl. Als u geen internet hebt, kunt u bellen met Gerard Hemmes 0633368050.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden