Michel Vlap naar Bundesligaclub Arminia Bielefeld?

Archief GrootSneek
Foto Henk van der Veer

SNEEK- Michel Vlap (23) gaat Anderlecht in deze winterstop zeer vermoedelijk tijdelijk verlaten. De aanvallende middenvelder zoekt zijn heil in de Bundesliga en wordt voor de rest van dit seizoen verhuurd aan Arminia Bielefeld. Bij de Duitse club wordt hij na verdediger Mike van der Hoorn de tweede Nederlander in de A-selectie.

 

Dat schrijft Voetbal International althans, nadat er eerder uit België al concrete geruchten kwamen. Beide clubs hebben zaterdag een akkoord bereikt over een tijdelijke overgang van de Nederlander: bij de deal is geen optie tot koop bedongen, aldus het weekblad. Anderhalf jaar geleden betaalde de Belgische topclub nog zo'n acht miljoen euro voor de aanvallende middenvelder.

Oud-Sneker Vlap is dit seizoen bezig aan een zeer wisselend seizoen. Mede door wat blessureleed en een coronabesmetting raakte hij een tijdje volledig uit beeld bij coach Vincent Kompany. Mede door het vertrek van zijn concurrent Percy Tau stond hij de laatste duels wel weer in de basis bij Anderlecht, maar zo bepalend en goed als vorig seizoen was hij nog niet.

In totaal speelde Vlap 36 officiële wedstrijden namens Anderlecht, waarin hij elfmaal scoorde en drie assists gaf. Zijn contract bij de Jupiler Pro League-club loopt nog tot en met 2024.