Miniconcert en workshop van het Onbeperkt Ensemble voor mensen met een beperking

Foto: Mirjam van der Leer

HEERENVEEN - Ateliers Majeur kondigt in samenwerking met het Onbeperkt Ensemble een muzikale activiteit aan voor mensen met een beperking. 

Op maandag 28 november organiseren zij om 10.00 uur een optreden en een workshop bij zorgcentrum Herema State in Heerenveen.

Het Onbeperkt Ensemble bestaat uit enkele professionele musici die samen spelen met mensen met een verstandelijke beperking. Het project is ontwikkeld door muziektherapeuten Remi Adriaansz en Stephan Mooibroek. Zij gaan ervan uit dat muzikale expressie niet alleen voorbehouden is aan mensen met een jarenlange muzikale ontwikkeling maar ook tot uitdrukking kan komen bij mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking. Bij het Onbeperkt Ensemble krijgen alle deelnemers daarom de kans om zichzelf uit te drukken via muziek. Daarmee plaatst het Onbeperkt Ensemble muzikale expressie in een nieuw inclusief perspectief.  

Mensen met een verstandelijke beperking beleven muziek vaak als een spontane uitingsvorm. De verwachting dat mensen met een verstandelijke beperking onze muzikale taal zouden kunnen spreken leidt vaak tot een ‘net alsof’ gebeuren dat helaas meer tot vertedering leidt dan dat het oprecht als kunst gewaardeerd zou worden.

Door samen te spelen en te luisteren naar elkaar ontstaat er een oprechte muzikale expressie bij zowel mensen met als zonder een beperking. Hiermee komen ze tot een gezamenlijke uitingsvorm, waarin muzikaal contact en communicatie centraal staat. Het Onbeperkt Ensemble gaat te werk door samen te creëren en muzikaal contact met elkaar te leggen.

Kom luisteren of meedoen met het Onbeperkt Ensemble op maandag 28 november om 10.00 uur in de schouw van zorgcentrum Herema State in Heerenveen, Heremaweg 4, 8444 AN  te Heerenveen. Grote groepen kunnen zich aanmelden via: participatie@ateliersmajeur.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden