Museumnacht in Museum Heerenveen

HEERENVEEN - Op 17 september opent Museum Heerenveen de deuren van 19.00-00.00 uur tijdens Museumnacht Fryslân. 

Museum Heerenveen pakt deze avond uit met een goedgevuld programma, met onder andere een silent disco met cocktailbar, een duurzame modemarkt, yogalessen en diverse optredens, sprekers en artiesten. Kaarten kosten € 10,00 (incl. signature cocktail t.w.v. € 4,95 en toegang tot alle activiteiten) en zijn beschikbaar via de website www.museumheerenveen.frl

De Museumnacht in Museum Heerenveen is onderdeel van Museumnacht FRL. Dit is een initiatief van Museumfederatie Fryslân en Merk Fryslân, en wordt ondersteund door Provincie Fryslân. Maar liefst 20 Friese musea openen de deuren op zaterdagavond 17 september. De grote opening van dit unieke evenement zal plaatsvinden in Museum Heerenveen, in aanwezigheid van afgevaardigden van de Museumfederatie Fryslân, Merk Fryslân en bewindspersonen.

Stiekem portret

Tijdens de Museumnacht komt illustrator en designer Bastiaan Brand langs om bezoekers in geheel eigen stijl te portretteren. Hij zit verdekt opgesteld in het museum, terwijl hij ondertussen tekent. De portretten laat hij her en der achter in het museum. Kom jij jezelf tegen? Dan mag je het portretje mee naar huis nemen.

Spoken word door Marrit Jellema

Tussen de kunstwerken kunnen bezoekers luisteren naar woordkunst van Marrit Jellema, die iedereen raakt. In 2013 bracht Jellema haar eerste bundel uit: ‘Liefde, lust en een gebroken hart’, die in 2016 werd gevolgd door de bundel ‘Van die dingen’. Tijdens de Museumnacht speelt Jellema twee keer haar spoken word performance met eigen werk. Daarnaast maakt ze speciaal voor deze gelegenheid een gedicht voor en over Heerenveen. Het belooft een uniek optreden te worden. Laat je meevoeren op het ritme en de woorden van Marrit Jellema.

Duurzame mode

Geïnspireerd door de duurzame mode in de tentoonstelling ‘Traditie in Textiel’ organiseert het museum een duurzame modemarkt waar bezoekers hun kleding kunnen ruilen met die van anderen. Kijk eens goed in de kledingkast en neem de stukken mee die jij niet meer draagt. Misschien scoor jij wel jouw nieuwe droomoutfit.

Ben je benieuwd wat jij nog meer kunt doen om je kledingkast te verduurzamen? Moniek Miedema is ontwerpster en eigenaresse van modelabel ByOni, één van de weinige geheel traceerbare modemerken in Nederland. Zij komt vertellen wat erbij komt kijken om de mode te verduurzamen en transparanter te maken.

Kinderactiviteiten

Ook voor kinderen is de Museumnacht zeer geschikt en 19.00-21.00 is de Museumnacht zelfs extra kindvriendelijk. Zo wordt dan tijdens de silent disco muziek gedraaid die kinderen aanspreekt en is er voor hen een heerlijke mocktail (alcoholvrije cocktail) in het museumcafé. Daarnaast zijn kinderen natuurlijk ook welkom bij de andere activiteiten in het museum.

 

Kortom, de Museumnacht biedt een zeer gevarieerd programma voor jong en oud. De Museumnacht vindt plaats op zaterdagavond 17 september 19.00-0.00 uur in Museum Heerenveen. Meer informatie over het programma, de artiesten en tijden zijn te vinden op de website www.museumheerenveenfrl en sociale media van het museum.




Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden