VIDEO'S / Na winst Oranje de Andries Noppert hype: Tower fan de Jouwer

JOURE - Het Nederlands elftal won maandag tegen Senegal de eerste wedstrijd tijdens het WK voetbal in Qatar. De 2-0 eindstand was mede te danken aan het keeper debuut van Andries Noppert voor het Oranje van bondscoach Louis van Gaal. 4,3 miljoen Nederlanders zaten gisteravond voor de buis en zagen prima reddingen van de 28-jarige doelman.

Na de winst werd Noppert een hype, niet in de laatste plaats door het nuchtere interview dat hij gaf. Volgens velen was het een genot om daar naar te kijken, zeggen waar het op staat. „Ik denk niet na over de dingen die ik zeg. Vaak is dat niet goed, maar het is wel eerlijk.”

8,7 miljoen keer bekeken op TikTok
De naam Andries Noppert verscheen na het duel veelvuldig positief in de media online, maar ook in de kranten die vandaag verschenen was er lof voor de keeper van SC Heerenveen. De hashtag #noppert is inmiddels 8,7 miljoen keren bekeken op TikTok. Op Twitter was de hoogste positie voor #noppert maandagavond de vijfde stek. Toen bekend werd dat hij door Van Gaal tot eerste doelman was verkozen stond hij derde in de Nederlandse Twitterranglijst.

Van Voetbal International kreeg Andries Noppert het hoogste cijfer van alle spelers van het Nederlands voetbalelftal. Zijn beoordeling was een zeven, gevolgd door Dezen Dumfries met een 6,5.

Twa Fjilden in Jeugdjournaal
Evenals andere media ging het Jeugd Journaal op bezoek in Joure. De cameraploeg van de NOS ging langs bij basisschool De Twa Fjilden. Daar peilden ze op het schoolplein de reacties van leerlingen. Ook twee juffen komen aan het woord die Andries Noppert nog in de klas hebben gehad. De video is op het moment van schrijven bijna 17.000 keer bekeken op Youtube.Nummer 'Andries Noppert (Tower fan De Jouwer)'
Zanger Meindert Talma maakte meteen na de winst een nummer over 'Tower fan De Jouwer' Andries Noppert. In 'Andries Noppert (Tower fan De Jouwer)' zingt Talma over het bijzondere verhaal van de Jouster doelman, die maandag zijn debuut maakte in Oranje. Op Arabische klanken zingt Talma: "Op dit verguisde voetbal-wk, is er een sprookje zoals Kick Wilstra." In de clip zijn foto's te zien van Andries Noppert als keeper, maar ook meerdere jeugdfoto's komen voorbij. In het refrein wordt de zin "He's the Tower fan De Jouwer. Andries Noppert, ballenstopper" steeds herhaald.Lees ook Andries Noppert schrijft zijn eigen jongensboek: "Hij moest en zou slagen" op Omrop Fryslân: www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/1178261/andries-noppert-schrijft-zijn-eigen-jongensboek-hij-moest-en-zou-slagen

Bron: deels Omrop Fryslân
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden