Nieuwe uitrukpakken voor brandweer Heerenveen

HEERENVEEN - Vanaf deze week zie je steeds meer Friese brandweerlieden in een nieuw uitrukpak! En dat ziet er anders uit dan we gewend zijn. 

Niet zwart, maar kakikleurig. Geen horizontale, maar verticale striping. Uitrukpakken worden intensief gebruikt in uitdagende omstandigheden. Daarom worden ze regelmatig vervangen. Het nieuwe uitrukpak sluit aan bij de landelijke lijn. Dinsdagavond werden de nieuwe pakken uitgereikt aan de vrijwilligers van de post Heerenveen.
 
De jas

De pakken zijn gemaakt volgens de nieuwe huisstijl van Brandweer Nederland en zorgt voor betere zichtbaarheid. De jas is minder dik doordat het geen dik pakket isolatiemateriaal bevat. Er is een nieuwe techniek toegepast die gebruikmaakt van warme lucht als isolatielaag. Door de dunnere elleboogstukken hebben wij meer bewegingsvrijheid. De jas bevat een borstzak waar wij een portofoon in kwijt kunnen. Tevens heeft de jas een musketonhaak om bijvoorbeeld een zaklamp aan te hangen.

De broek

De nieuwe broek heeft een verstelmogelijkheid in de taille, tegen afzakken. Daarnaast heeft de broek dubbele knielappen en lusje voor de spreeksleutel van een portofoon. Dit is handig voor als wij de jas even uit doen.

Doormiddel van een chip kunnen wij bijhouden hoe vaak het pak gewassen is, of onderhoud gehad heeft.

De komende maanden krijgen alle Friese posten de nieuwe uitrukpakken uitgeleverd.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden