NK shorttrack: Sjinkie Knegt boos, drie overwinningen Jens van 't Wout

LEEUWARDEN - De Elfstedenhal in Leeuwarden was afgelopen weekend het toneel van het NK shorttrack. Sjinkie Knegt kwam niet tot prestaties die hij wel graag gezien had. Een rugblessure, die hij opliep bij de wereldbeker in Alamty, speelde hem parten. Binnenkort laat de 33-jarige Bantegaaster een MRI-scan doen om te kijken of er na de valpartij wellicht iets gescheurd is.

Ook een scheidsrechterlijke beslissing zat de shorttracker dwars. Hij was zondag kritisch op de scheidsrechters die voor dit NK shorttrack waren aangesteld. In de halve finales op de 1.000 meter liep hij na een inhaalactie tegen een diskwalificatie op. Daarmee greep hij, evenals op de 1.500 meter, naast de startbewijzen voor het EK over twee weken in het Poolse Gdansk. Op de 500 meter deed Knegt niet mee. Hij reageerde bij de NOS: ,,De scheidsrechters gaan de ene keer linksom en de andere keer rechtsom. Dit soort wedstrijden zijn een grote loterij."

Jens van 't Wout liet zich van zijn sterkste kant zien in Leeuwarden. De inwoner van Sintjohannesga kreeg op zowel de 500, 1.000 als 1.500 meter het goud en de kampioenskransen omgehangen. Bij de vrouwen sloeg Xandra Velzeboer toe, ook zij finishte op de drie afstanden als eerste.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden