Oane Galama wint met een centimeter verschil in Winsum

WINSUM - Oane Galama heeft het fierljeppen in Winsum gewonnen. Met een sprong van 19,78 meter was zijn afstand een centimeter verder dan nummer twee Rutger Piersma.

Na de voorronde ging Sytse Bokma nog aan de leiding met 19,43 meter. Ook de 19,13 meter van Rutger Piersma was beter dan de beste voorrondesprong van Galama (19,01 meter).
 

Persoonlijk record voor Smit
In de finale ging de tussenstand echter volledig op z'n kop. Minne Smit kwam na de eerste finalesprong aan de leiding. Zijn 19,46 meter was een nieuw pr. Genoeg voor de overwinning was het echter niet, want Galama ging met 19,78 meter ruim over de afstand van Smit heen.

Daarna kon niemand Galama nog van de overwinning houden, al kwam Piersma nog heel dichtbij. In zijn laatste finalesprong kwam hij tot 19,77 meter. Een centimeter minder dan de afstand van Galama.
 
Winst voor Sigrid Bokma
Bij de vrouwen had Marrit van der Wal een zeldzame slechte dag: ze miste de finale. Zodoende lagen er kansen voor anderen. Sigrid Bokma profiteerde het meest. De ljepster uit Hindeloopen sprong naar 15,01 meter en pakte daarmee de overwinning. De tweede plaats was voor Inger Haanstra (14.28) en Femke Rispens werd derde (14.27).
Wisse Broekstra was weer eens de beste bij de junioren. Hij sprong 19,01 meter. Bij de jongens was Auke Jan Jilderda de beste (16,29 meter) en Hilde van der Weij sprong het verst bij de meisjes (13,64 meter).
 
Komende maandag komen de fierljeppers weer in actie. Dan is de inhaalwedstrijd op de schans in IJlst.
 
Bron: Omrop FryslânKoop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden