Oliebollenkraam doet goede zaken op laatste dag van het jaar

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - De twee oliebollenkramen in het centrum van Heerenveen deden op oudejaarsdag goede zaken. 

De laatste dag van het jaar is voor de ambachtelijke oliebollenbakkers ook de drukste. Honderden zakken oliebollen vlogen over de toonbank. Dit was ook nodig. De oliebollenkramen beleefden door de coronacrisis een zeer slecht jaar. Doordat er weinig kermissen waren stonden de kramen het grootste deel van het jaar noodgedwongen in de stalling. 

Bij oliebollenkraam Guhnen stond de gehele dag een flinke rij, dit uiteraard met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Voor de kraam werden de mensen richting kraam of pick up point gedirigeerd door een medewerker. Deze zorgde er tevens voor dat het fietspad op de Sieverstraat vrij bleef.

,,Het was een superdrukke dag. We zijn midden in de nacht begonnen met bakken. Vanaf 07.00 stonden wij op volle sterkte klaar. Wij zijn dan ook erg tevreden met het verloop van deze dag. Door enkele maatregelen die wij troffen liep het de gehele dag goed door. Fijn was ook dat iedereen de anderhalve meter in acht nam tijdens het wachten in de rij. En daarbij bleef iedereen even vriendelijk. Rond half vijf zijn wij moe, maar voldaan weer vertrokken uit Heerenveen. Wij wensen iedereen een mooi en gezond 2021 toe. Vanaf 1 oktober 2021 staan wij weer op ons vertrouwde plekje in Heerenveen" vertelt een tevreden Heinrich Guhnen van de gelijknamige oliebollenkraam. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden