Onder de huid in museumgalerie MUGA

HEERENVEEN - Indringend, gedetailleerd en metershoog. Dat zijn de portretten van Annemarie Busschers, die vanaf 20 augustus te zien zijn in museumgalerie MUGA van Museum Heerenveen.

 Busschers kruipt bijna letterlijk onder de huid, die de rode draad vormt in haar werk. De portretten laten alles tot in detail zien, en bieden daarmee een fascinerende close-up. Het zijn als het ware de levensbeschrijvingen van de portretteerden. De huid is als een landschap, vol putjes, lijnen, groeven en rimpels, met aderen als rivieren en haren als grassen. Hier en daar lijkt het verschil tussen papier, doek en de echte huid zelfs te verdwijnen. Door de grote formaten en de details in combinatie met meer abstractie komen de portretten tot leven.

De tentoonstelling Annemarie Busschers - Onder de huid is gratis te bezoeken van 20 augustus tot en met 24 september 2023 in de MUGA van Museum Heerenveen. Daarnaast zijn de tentoonstellingen Reiny Bourgonje - Zie de mens en Wij Heerenveen - ook nog te zien in het museum.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden