ONS Sneek hervat competitie nog niet in januari

SNEEK- De voetbalcompetitie in de tweede en derde divisie en de hoofdklasse worden in januari nog niet hervat. Dat heeft de KNVB besloten na overleg met de Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde Divisies en het Centraal Orgaan Hoofdklassen. Voor Fryslân betekent het dat Harkemase Boys (derde divisie), Buitenpost en ONS Sneek (hoofdklassers) voorlopig niet voetballen.

'Niet verantwoord'

Het besluit volgt de keuze van het kabinet om de huidige coronamaatregelen tot 14 januari door te trekken. Omdat er na 17.00 uur niet mag worden getraind, zijn er veel teams die helemaal niet trainen door de week. Daarom vindt de bond het niet verantwoord om wel wedstrijden te spelen.

"Nu de avondlockdown nog langer gaan duren, is het voor de verenigingen ook niet mogelijk om de selecties voldoende fit te krijgen voor een herstart van de competities in januari", schrijft de bond.

Competities

KNVB hoopt wel de competities uit te spelen, eventueel met een aangepaste opzet van de nacompetitie. Vanwege de achterstanden moet de speeldagenkalender worden aangepast. In het meest gunstige scenario worden de competities op 5 februari weer opgepakt, maar dat kan enkel als er na 14 januari versoepelingen komen.