Opening cultureel seizoen Heerenveen: Fan ticht nei iepen!

HEERENVEEN - Na een lange periode van niet mogen zingen, dansen, muziek en theater maken, is weer optreden waar veel beoefenaars naar snakken.

Daarom organiseren het Posthuis Theater en Bigband Heerenveen op zaterdag vier september ‘Fan ticht nei iepen’, de opening van het cultureel seizoen in Heerenveen.

(Amateur)kunst is niet iets wat je via een dvd’tje gaat bekijken, maar wil je in het echt beleven, zowel als maker als publiek. In de lange coronaperiode hebben velen niet mogen zingen, muziek maken, dansen of in het theater kunnen staan. Daardoor voor velen een periode van groot gemis. Het beleven van kunsten zorgt voor verbinding en draagt bij aan een inclusieve samenleving, binnen alle lagen van de bevolking. Zo’n 300 deelnemers staan te trappelen om weer naar buiten te mogen treden en samen hun kunsten te vertonen.

 Reden genoeg om het nieuwe seizoen positief en feestelijk te beginnen. Op zaterdag vier september van 12.00 tot 17.00 uur bruist het kleurrijke centrum van Heerenveen. Er zijn drie podia: in het parkje tegenover het Posthuis Theater, op het Molenplein en Gemeenteplein. Aansluitend is er vanaf 17.00 uur ook dit jaar weer het van Rock tot Roll festival op de nieuwstraat in Heerenveen.

 Kom ook naar het centrum van Heerenveen, ontmoet de cultuurmakers en vier de opening van het cultureel seizoen. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en het programma op www.uitheerenveen.nl.