Opening samenwerking jeugdvoetbal Oldeboorn/Akkrum

ALDEBOARN - Met prachtig nazomerweer is de jongste jeugd op dinsdag 5 september verwelkomd door de voorzitters van beide voetbalverenigingen. 

Eerst was er penaltyschieten en flessenvoetbal op het sportpark van v.v. Oldeboorn. Na het welkomstwoord van de voorzitter kon de jeugd lekker bezig met hun sportieve activiteiten. Op dat moment ondertekenden beide voorzitters de overeenkomst om de samenwerking te formaliseren.

Dit voetbaljaar zullen er 4 teams van JO-7, JO-8 en JO-9 als samenwerkingsteam meedoen aan de voetbalcompetities in hun leeftijdscategorie. Ook wordt er gezamenlijk getraind, afwisselend in Oldeboorn en Akkrum. De trainingsverdeling is daarbij vooreerst afhankelijk van het aantal voetballers vanuit beide verenigingen.

Met de samenwerking willen beide verenigingen bereiken dat het jeugdvoetbal voor beide dorpen op de lange termijn behouden blijft. In de oudere jeugd wordt er gespeeld in elftallen. Door op jonge leeftijd al met elkaar samen te gaan sporten verwachten de voetbalverenigingen dat het voor de jeugd ouder dan 12 jaar ook een vanzelfsprekendheid blijft om gezamenlijk te blijven sporten.

In Akkrum werd de jeugd ontvangen met opzwepende muziek en een paar rookpotten. Ook de voorzitter van v.v. Akkrum heeft alle jeugd en de aanwezige ouders verwelkomd. De avond werd afgesloten op het zonnige terras met patat en een frikandel. Ter afsluiting ontvingen de kinderen een bidon met de logo’s van beide voetbalverenigingen.

Vanuit beide voetbalverenigingen is er veel enthousiasme om de samenwerking met de jeugd succesvol neer te zetten en verder te bouwen met elkaar.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden