Organisatie Flaeijelfeest druk met de voorbereidingen op nieuw feestterrein

OUDEHORNE - De organisatie van het Flaeijelfeest is alweer druk met de voorbereidingen. Op het nieuwe feestterrein was men zaterdag bezig met het afsteken van plaggen, het opbouwen van een ‘nieuwe’ plaggenhut en de nieuwe bakkerij.

Zaterdag 24 september zal het Flaeijelfeest voor het eerst gehouden worden op het nieuwe feestterrein aan de Buitenweg in Oudehorne. 

Zou je wel eens willen weten hoe mensen 100 jaar geleden leefden op het platteland? Hoe werd er gezaaid en geoogst? Hoe zag de dorpsstraat er uit? Wat voor kleren droegen ze? Hoe vierden mensen feest op de kermis? Kom dan op zaterdag 24 september 2022 naar  Oudehorne!

Het Flaeijelfeest begint om 10 uur in Oudehorne met een Boerenoptocht van 4 kilometer. Van antieke landbouwmachines, een brandweerauto, paarden voor de koets tot stoomlocomotieven en het Koningspaar. Vanaf 11.00 uur gaat het Flaeijelfeest verder met het Openluchtmuseum op het Landgoed De Horne. Je moet het gewoon zien om er over mee te kunnen praten.

Sinds 1977 wordt het Flaeijelfeest georganiseerd. Begonnen als een dorsdemonstratie, is het nu uitgegroeid tot een evenement van formaat dat ruim 35.000 bezoekers trekt. Het is eigenlijk een openluchtmuseum voor één dag dat door 450 vrijwilligers wordt georganiseerd.

Feesttent

Ouderwetse gezelligheid speelt op het Flaeijelfeest een hele belangrijke rol. De feesttent is een ware ontmoetingsplaats van inwoners en ex-inwoners uit de regio. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is de feesttent gevuld met feestende swingende mensen.

Programma feesttent

Donderdagavond: Duitse Schlagers en Nederlandstalige tophits

Vrijdagavond: Django Wagner en Vangrail XXL

Zaterdagavond: Sjaak, Tony Junior en The Bounty Hunters met Johannes Rypma

De kaartverkoop gaat van start op donderdag 1 september. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Flaeijelfeest!

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden