Pallas’08 geeft zich niet gewonnen, verlies voor Jouster korfballers

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

JOURE - In Leeuwarden werden de degens voor de vierde keer dit seizoen met Pallas’08 gekruist. Na tweemaal winst voor Joure en een puntendeling trok de thuisploeg ditmaal aan het langste eind.

De eerste helft begon stroef voor de Jousters. Ondanks de vele gecreëerde kansen, leidde dit niet tot goals. Pallas’08 schoot scherper en maakte dankbaar gebruik van de doelpuntendroogte bij Joure. Halverwege de eerste helft stond de thuisploeg op een comfortabele voorsprong: 7-3. Tot tweemaal toe kwamen de Jousters weer op drie doelpunten verschil. Maar Pallas’08 liet zich niet van de wijs brengen en de ploegen zochten de kleedkamers op bij een stand van 10-5.

In het tweede bedrijf kwam Joure bij vlagen iets beter voor de dag. Echt gevaarlijk kon de ploeg van René Zuil niet worden. Ook de Leeuwarders speelden de tweede helft vlak maar counterden wel direct als Joure weer dichterbij kwam. De ruime achterstand van vijf doelpunten bleef daarom tot het eind in stand: 15-10.

Volgende week speelt Joure een uitwedstrijd tegen DTL in Hantum.

Tekst: SC Joure Korfbal