Plan onderhoud De Heide naar voren om gebied in één keer aan te pakken

Recreatiegebied De Heide Foto GrootHeerenveen

HEERENVEEN - Burgemeester en wethouders van Heerenveen stellen voor om groot onderhoud van De Heide naar voren te halen. Op die manier kan het werk worden gekoppeld aan het verbeteren van het recreatiegebied. Het onderhoud staat nu nog voor 2027 in de agenda.

Er wordt eind mei door de gemeenteraad gestemd over het voorstel van het college. Het gaat om een investering in het parkeerterrein, het beter toegankelijk maken van de paden en het groenonderhoud.

De Heide wordt sowieso aangepakt, daarvoor is de gemeente al jaren bezig. Gebruikers van het gebied stemden vorig jaar al over welk concept er voor De Heide moet worden gerealiseerd. Daar kwam uiteindelijk 'Lazy Nature' uit.

Horeca en honden
Er wordt nog een onderzoek gedaan naar of het wenselijk is dat er horeca komt bij het gebied in Heerenveen. Daar moet de gemeenteraad later ook nog over beslissen.

Op het zandstrand mogen straks geen honden meer komen, want de bedoeling is dat er straks op vier plekken eigen zwemplekken voor honden komen. Die zijn gescheiden van de zwemplekken voor mensen.

Voor verbetering is 200.000 euro beschikbaar, mede mogelijk gemaakt door de Regio Deal Zuidoost Friesland. Het werk aan De Heide begint na de zomer.

Bron: Omrop Fryslân
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden