Podium Gorter: Ernst Jansz In Concert met zijn beste bandje ooit!

BALK / Ernst Jansz, oud toetsenist en zanger van Doe Maar, gaf met zijn beste bandje ooit, zoals hij dat zelf zegt, een concert bij Podium Gorter in Balk. Buiten was het koud, vanwege de sneeuw en binnen hing een warm, gezellige en soms melancholieke sfeer.

Eigen geschreven nummers en vertalingen van liedjes van onder andere Bob Dylan werden ten gehore gebracht. Allemaal muziek met een verhaal en een boodschap. Ernst Jansz draagt muziek met een verhaal en een boodschap uit, en voor hem is liefde en aandacht voor elkaar een thema. Afwisselend een liefdesliedje en dan weer een protestsong. Liedjes van vroeger en nu waarin ook zijn Indische afkomst duidelijk naar voren komt. Het vioolspel van Aili Deiwiks met de basgitaar Richard Wallenburg en steelgitaar Guus Paat kwam prachtig tot uiting in de kleine concertzaal van Podium Gorter.

Nooit meer Gaasterland
Tussen de muziek door vertelde Jansz wat hem zoal bezig houdt en wat hij heeft meegemaakt. Met zijn eerste band CCC Inc trad hij vroeger op in Bakhuizen en Rijs in de Theatertún. Het Popfestival in Rijs was prachtig en kon hij zich nog goed herinneren. In Bakhuizen was wat gedoe en er raakte een instrument beschadigd, hierdoor besloten ze om nooit meer naar Gaasterland te gaan! Na al die jaren was het gelukkig al lang vergeten en was het een leuke anekdote geworden.

Indische maaltijd
Een lied werd opgedragen aan de vrouw die voor het gezelschap een lekkere Indische maaltijd had gemaakt. Het had heerlijk gesmaakt en ze kreeg alle lof voor haar kookkunst. Ook zong hij een liedje ter nagedachtenis aan zijn vriend en zanger van Doe Maar Henny Vrienten die vorig jaar is overleden en waar hij ook nog mee had opgetreden.

Het was heel indrukwekkend! Afsluitend zong hij het lied ‘Luna Luna’ wat hij had geschreven bij de geboorte van zijn dochter. De volle maan was nog nooit zo groot geweest als toen. Het liedje was prachtig net zoals het hele optreden.

Tekst en foto’s Folkert Folkertsma
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden