Politie Lemmer kon niet naar inbraak juwelier door ketting aan bureau

LEMMER - Tijdens een inbraak bij Juwelier De Balans in Lemmer kon de politie niet met dienstauto's ter plaatse gaan. Aan het politiebureau was een ketting gespannen dat een snelle uitruk belemmerde. Dit heeft de politie bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door Lemsternijs.

De ketting is waarschijnlijk door de daders bevestigd. Het hek waardoor de politiewagens moesten kon daardoor het terrein niet verlaten. Na sporenonderzoek is de ketting verwijderd. Naar nu is bekendgemaakt is dezelfde truc ook uitgehaald toen bij De Balans in december vorig jaar al een snelkraak plaatsvond.

De eigenaar van de juwelierszaak spreekt van een snelkraak, waarbij de deur eruit geslagen werd. Daarna werden juwelen gestolen uit de etalages en vitrines. Volgens eerder bericht van de politie ging het om drie daders die allen in het zwart waren gekleed en er vandoor ging in een witte Audi A5.

Deze auto, die door de juwelier nog met dakpannen werd bekogeld, is waarschijnlijk teruggevonden in Lelystad. Of het daadwerkelijk de vluchtwagen is moet nog blijken uit onderzoek.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden