Pupillen Pegasus Lemmer winnen in Epke Zonderland Turnhal

Foto Pegasus / Irma Lok

HEERENVEEN – Zaterdag werd de tweede wedstrijd gehouden voor de heren middenbouw. Van Pegasus deden er twee teams mee, de jeugd C en de pupillen C. In elk team zaten vijf heren en per toestel telden de beste drie scores.

Als eerste mocht het combinatieteam van de jeugd in actie komen. Ynte Wesselius en Douwe Jongschaap turnden samen met drie heren van De Stânfries uit IJlst. Alle vijf heren turnden heel netjes, maar misten bij sommige toestellen een element, waardoor de score soms wat laag uitviel. Ynte was net ziek geweest en deed het desondanks nog heel goed. Met een derde plek binnen het team op voltige deed hij het toch goed. Douwe werd derde op de rek en op voltige en zelfs tweede in de ringen.

De heren behaalden precies dezelfde scores op voltige en sprong. Het team van de jeugd werd tweede en kreeg een zilveren medaille. Het pupillen team bestond uit Wieger Bangma, Harm de Groot, Mathijs van der Zee, Daley Wever en Sym Gort. De vloer werd wat strenger beoordeeld dan op de vorige wedstrijd en de scores vielen daar wat tegen. Op de brug waren de scores van de heren allemaal een stuk hoger.

Dat was ook te zien, de hoeksteunen waren erg netjes en de zwaaien zagen er heel goed uit. Wieger werd eerste op sprong, Sym werd eerste op de brug. Daley werd eerste op de andere vier toestellen. Harm behaalde twee tweede plaatsen, zowel op voltige als in de ringen. Mathijs werd tweede op de vloer en hij was de enige die een hogere totaalscore had dan de vorige wedstrijd. In het klassement werd het team eerste en kreeg de gouden medaille.

De derde wedstrijd voor de middenbouw is op 18 maart.

Tekst Irma Lok
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden