Quick Stick dames 1 een maatje te groot voor Meppel

HEERENVEEN - Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 1 thuis tegen de nummer 4: Meppel dames 1. De Heerenveners waren een maatje te groot voor de Drentse dames. Het werd 11-0.

Vanaf minuut één speelde Quick Stick hoge druk en kwam daardoor al binnen 5 minuten op een 1-0 voorsprong. Luca Collard onderschepte de bal, liep de cirkel in en sloeg op de goal. Haar eerste schot werd gekeerd door de keepster van Meppel, maar de rebound pushte ze hard in de korte hoek. Kort daarop wist Mare Tuinstra op aangeven van Meran Horsten de 2-0 binnen te pushen uit een strafcorner. Even later kon Roxy Kaiser uithalen in de cirkel en in de lange hoek scoren, maar de voorzet werd aangeraakt door een voet van een verdedigster van Meppel, waarvoor gefloten werd voor een strafcorner. De strafcorner die volgde werd goed gekeerd door de keepster van Meppel. Kort daarop bracht kon Kaiser de bal zelf in de cirkel en gaf deze voor op Djura Wind. Zij scoorde met een harde flats in de lange hoek. 3-0. En in de laatste minuten van het eerste kwart kon Tuinstra de bal via de achterlijn voorgeven op Jetske de Wolff. De Wolff pushte de bal in de korte hoek en bracht Quick Stick op 4-0 voorsprong. Het tweede kwart opende Lieke Koopman de score. Nynke Huisman bracht de bal de cirkel in en gaf een voorzet op Koopman. Zij pushte de bal in de rechterhoek. 5-0. Koopman scoorde even later weer, dit keer op aangeven van Wind en in de linkerhoek. 6-0. Tevens de ruststand.

Het derde kwart opende Collard al gauw weer de score. Meran Horsten speelde Collard diep in de cirkel aan, waarna Collard de bal hoog in het net sloeg. 7-0. Vervolgens forceerde Quick Stick meerdere strafcorners, maar deze werden goed uitverdedigd door Meppel. Pas in het vierde kwart wist Quick Stick weer uit de strafcorner te scoren. Meran Horsten werd aangespeeld door Tuinstra, waarna Meran Horsten de achterlijn haalde en Tuinstra op de strafbalstip aanspeelde. Tuinstra flatste de bal hard in de goal. 8-0. Kort daarop kreeg Quick Stick opnieuw een strafcorner. Dit keer sloeg Tuinstra de bal vanaf kopcirkel in de goal. 9-0. Even later kreeg Quick Stick weer een strafcorner. Meran Horsten nam de bal aan en pushte deze hard op Senna Horsten bij de tweede paal. Zij tipte de bal binnen. 10-0. Tot slot kon Collard nog een laatste keer de achterlijn halen en een voorzet geven op Koopman. Koopman haar eerste slag werd gekeerd door de keepster van Meppel, maar de rebound sloeg ze hard in de goal. 11-0. Tevens de eindstand.

Quick Stick dames 1 stijgt nu naar de vijfde plek in het klassement van de 4e klasse. Volgend weekend heeft ze geen wedstrijd. Zondag 31 oktober speelt Quick Stick dames 1 uit tegen de nummer 7: Hoogeveen dames 1.