Racen door Joure, vier rijbewijzen ingevorderd

JOURE - De politie zag afgelopen vrijdagavond een viertal personenauto's op de parkeerplaats van een restaurant in Joure. Zij vielen op doordat ze met hoge snelheid over de parkeerplaats reden. De bestuurders hielden daarbij geen rekening met overige weggebruikers, zoals de bezoekers van het restaurant die over de parkeerplaats liepen.

De personenauto's verlieten de parkeerplaats en werden gevolgd door onopvallende eenheden van de politie om te kijken of de automobilisten hun rijgedrag zouden aanpassen. ,,Dat bleek niet het geval. Zij reden hard door de bebouwde kom van Joure, waarbij de snelheden opliepen tot het dubbele van wat is toegestaan'', aldus de politie.

De auto's zijn aan de kant gezet en van alle vier de bestuurders is het rijbewijs ingevorderd voor het overschrijden van de maximum snelheid met meer dan 50 kilometer per uur.

De rijbewijzen zijn opgestuurd naar de Verkeersofficier van Justitie. ,,Die zal beslissen wat er met de rijbewijzen gaat gebeuren. De bestuurders kunnen in ieder geval een flinke boete tegemoet zien.''