Ramptoeristen houden geen rekening met COVID-19

Foto Jan Douwe Gorter

SNEEK- Op woensdag 16 december 2020 omstreeks 17:40 uur kregen de hulpdiensten een melding van een woningbrand aan de Gabbemastraat in Sneek. Hieronder het verslag van de politie.

“Wij zijn met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Er werd opgeschaald naar een middel-brand, waardoor de brandweer ook met meerdere eenheden onderweg ging. Ter plaatse bleek er brand uitgebroken te zijn op de zolder en sloegen de vlammen al uit het dak. Alle bewoners konden de woning op tijd verlaten. Een deel van de omliggende woningen werd uit voorzorg ontruimd. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand was niet meer te achterhalen. De woning is tijdelijk onbewoonbaar. Stichting Salvage gaat zorg dragen voor onderdak voor de getroffen bewoners.

Geen rekening met COVID-19

Het viel ons op dat er tijdens de brand enorm veel mensen kwamen kijken. Er werd nauwelijks tot niet rekening gehouden met de Covid-19 maatregelen. Wij hebben iedereen verzocht om weg te gaan. De personen die hier gehoor aan hebben gegeven: "Bedankt!"

Naast het feit dat er weinig rekening gehouden wordt met de Covid-19 maatregelen, zorgt dit er ook voor dat de hulpdiensten gehinderd worden in hun werkzaamheden en dat er extra personeel ingezet moet worden.”

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden