Reddingstations KNRM Lemmer opent zaterdag deuren

KNRM Lemmer houdt open dag Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

LEMMER - Op zaterdag 13 mei houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) weer Reddingbootdag. Ook reddingstation Lemmer opent haar deuren voor het publiek. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

De Reddingbootdag is een jaarlijks terugkerend fenomeen, dat vooral bedoeld is om iets terug te doen voor de donateurs. Het biedt de mogelijkheid aan ‘de redders aan de wal’ (donateurs) om een kijkje in de keuken van het reddingwezen te krijgen.

Als het weer het toelaat, kan er worden meegevaren op de reddingboten. Uiteraard is de open dag ook voor mensen die geen donateur zijn. De KNRM opereert zonder overheidsgelden en is dus afhankelijk van vrijwillige bijdragen. Lid worden van de KNRM kan op de dag zelf en wordt beloond met een aardigheidje.

Voldoende reden om op zaterdag vanaf 10.00 uur langs te komen bij de Sluisweg 11b. De open dag duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Voor KNRM, geldt dat ze die dag operationeel inzetbaar is. Er is dus een kans dat, als de noodzaak daar is, de vaartuigen van de KNRM worden ingezet voor een calamiteit.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden