Rijdende concertzaal Meeklappen op de Súdwester

SNEEK-De rijdende concertzaal Meeklappen, ontroerd raken of totaal verbluft zijn: kinderen ontdekken de magie van (klassieke) muziek in de Classic Express. Deze uitschuifbare muziektrailer is de eerste rijdende concertzaal ter wereld en komt naar scholen toe. Jonge musici, prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, nemen de kinderen moeiteloos mee in de muziek. Zo zijn al meer dan 130.000 kinderen in een compleet andere wereld gestapt, waarmee ze anders misschien nooit kennis gemaakt zouden hebben. Vandaag en morgen brengt de mobiele concertzaal een bezoek aan de Súdwester, school voor speciaal basisonderwijs in Sneek.

 

“Ondanks Corona proberen wij wel zoveel mogelijk de culturele activiteiten door te laten gaan. De groepen 6 en dat zijn er zes bij ons op school mogen dit unieke concert in de uitschuifbare muziektrailer meemaken”, vertelde een immer enthousiaste juf Jessica.

De Classic Express kan dus uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium voor de jonge muzikanten en presentator. De kinderen komen binnen in een lichte en rustige ruimte: tijd voor iets heel anders, voor mooie muziek. De speciale lichten en videobeelden versterken de werking van muziek. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal wordt gereguleerd met een elektroakoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen.