sc Heerenveen aan kop in eredivisie na overwinning op Fortuna Sittard

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft zaterdagavond ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Fortuna Sittard was de ploeg van trainer Johnny Jansen met 3-1 te sterk.

Tijdens de pauze stond Heerenveen al met 3-0 voor. De doelpunten kwamen op naam van Oliver Batista Meier, Joey Veerman (penalty) en Henk Veerman. Door de overwinning staat Heerenveen nu op de eerste plaats in de eredivisie.

Na een kwartier had de Friese club al een voorsprong op het Limburgse scorebord door een doelpunt van Oliver Batista Meier. Na een knappe aanval via Joey Veerman, Mitchell van Bergen en Henk Veerman was de Bayern München-huurling het eindstation. Diezelfde Batista Meier werd na een klein half uur onderuit gehaald in het strafschopgebied. De penalty die hieruit volgde werd benut door Joey Veerman: 0-2.

Daar bleef het niet bij voor de Friezen in de eerste helft. Ook Henk Veerman deed nog een duit in het zakje. De spits kon een voorzet van Arjen van der Heide aannemen om daarna met een snoeiharde uithaal te komen, waardoor het er voor de pauze alleen maar rooskleuriger kwam uit te zien voor SC Heerenveen.

Tweede helft

Na de pauze leek er een heel ander Heerenveen op het veld te staan. De Friezen kregen geen grote kansen meer, terwijl de Limburgers het spel bepaalden. Dat resulteerde in de 73e minuut in een treffer van Sebastian Polter. Ook daarna kreeg Fortuna de meeste kansen, maar tot een doelpunt kwam het niet meer. Daarmee zette SC Heerenveen ook de tweede wedstrijd van het seizoen om in een overwinning.

Door de overwinning staat Heerenveen nu op doelsaldo op de eerste plaats in de eredivisie. FC Twente, Feyenoord, Heracles en Ajax kunnen daar op doelsaldo nog wel aan voorbij gaan. PSV en Vitesse hebben momenteel net als Heerenveen zes punten uit twee wedstrijden behaald, maar hebben wel een minder doelsaldo.