sc Heerenveen begint 2022 met nederlaag

ENSCHEDE - sc Heerenveen heeft de eerste competitiewedstrijd van 2022 verloren. Op bezoek bij FC Twente werd het 2-0.

Bij de Friezen maakte Anas Tahiri zijn officiële debuut in het pompeblêdshirt. De middenvelder werd in de winterstop gehaald als opvolger van Joey Veerman, die verkocht werd aan PSV.

De wedstrijd kende een weinig spetterend begin. Pas in de 25e minuut viel de eerste kans te noteren. Een voorzet van Anthony Musaba kwam voor de voeten van Rami Kabi, maar FC Twente-doelman Lars Unnerstall tikte zijn schot over de goal.

Tien minuten later volgde het eerste gevaar van de thuisploeg toen Limnios kon aanleggen na een counter via Michel Vlap, maar zijn inzet ging net naast het doel.

Net voor de rust liet Mous nog even zien waarom hij nu de vaste man is onder de lat. Ricky van Wolfswinkel poeierde de bal richting de goal, maar Mous kon met een katachtige reflex redding brengen.

De tweede helft leek qua kansenarmoede op de eerste. Vlak na de rust kreeg Stevanovic wel nog twee aardige kansen door fouten in de Twentse verdediging, maar die kon hij niet afstraffen.

Dat afstraffen van fouten deed Twente in de 78e minuut wel, toen Mous zich van zijn slechtste kant liet zien. De keeper kon een terugspeelbal niet goed verwerken. De aanname van de doelman kwam zomaar in de voeten van invaller Manfred Ugalde terecht, die eenvoudig kon inschieten: 1-0.

Strafschop

In de 87e minuut werd de wedstrijd vanaf de penaltystip beslist door Van Wolfswinkel. HIj kreeg dat buitenkansje na een overtreding van Milan van Ewijk. Daarmee was de eindstand 2-0.

De Friezen staan nu met 25 punten uit negentien wedstrijden op de tiende plaats in de eredivisie.