sc Heerenveen begint na de winterstop met doelpuntloos gelijkspel bij RKC

WAALWIJK - sc Heerenveen heeft zaterdag zijn eerste wedstrijd na de winterstop met 0-0 gelijkgespeeld.

In Waalwijk tegen RKC had Heerenveen wel een licht veldoverwicht, maar de grootste kansen waren voor de thuisploeg. Maar de grootste tegenvaller voor de Friezen was het uitvallen van verdediger Sven van Beek.

Bij Heerenveen was Rami Al Hajj de meest aanvallende middenvelder. De aanval werd gevormd door Simon Olsson, Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr. Pelle van Amersfoort, de nieuwe aanwinst van de Friezen, begon op de bank.

De wedstrijd begon niet heel spectaculair. Heerenveen had wel een veldoverwicht, maar kon dat nog niet uitdrukken in mogelijkheden.

Na een minuut of 20 leek Amin Sarr erdoor. Hij was sneller dan de RKC-verdediging en kon alleen op doelman Etienne Vaessen af. De Zweedse aanvaller speelde de bal echter te ver voor zich uit en zo kwam Vaessen als winnaar uit de strijd.

Een paar minuten later moest Vaessen weer in actie komen. Deze keer bij een gevaarlijk schot van Anas Tahiri, die een verleden heeft bij RKC. De doelman tikte de inzet knap onder de lat vandaan.

Bij Heerenveen stond Andries Noppert weer op doel na zijn avontuur op het WK met Oranje. In de 34e minuut bewees Noppert, in oranje tenue, zijn waarde toen hij een schot van Mika Biereth knap uit het doel wist te houden.

Heerenveen ontsnapt

De eerste kans van de tweede helft was voor Heerenveen. Vaessen hield het schot van Milan van Ewijk tegen en Al Hajj kon niet profiteren van de rebound. Daarna leek de wedstrijd langzaamaan te kantelen. RKC zocht meer de aanval en in de 67e minuut was dat bijna succesvol. Mats Seuntjens werd goed vrij gespeeld en schoot de bal buiten het bereik van Noppert tegen de paal.

Een kwartier voor het eind van de wedstrijd was Heerenveen er weer eens dichtbij. Een afvallende bal werd hard ingeschoten door Mats Köhlert, maar Vaessen was attent in de korte hoek.

Van Beek valt uit

In de slotfase ging Sven van Beek plotseling naar de grond zonder dat er iemand in de buurt was. De verdediger kon niet verder en moest, ondersteund door twee man, het veld verlaten.
Doelpunten vielen er niet meer en zo eindigde voor de vijfde keer dit eredivisieseizoen een wedstrijd van Heerenveen in 0-0.