sc Heerenveen begint oefencampagne met verlies bij NAC Breda

BREDA - sc Heerenveen heeft de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. NAC Breda was thuis met 1-0 te sterk. Finn Stokkers maakte een minuut voor tijd de enige goal van de wedstrijd.

Nieuwe aanwinsten Erwin Mulder en Sieben Dewaele waren er nog niet bij aan de kant van SC Heerenveen. Hicham Faik (privé-omstandigheden), Jan Ras en Runar Espejord (blessures) ook niet.

In de eerste helft ging het behoorlijk gelijk op. De ploeg van Johnny Jansen had meer balbezit, maar de betere kansen waren voor NAC. Robin Schouten en Sydney van Hooijdonk schoten allebei in het zijnet. Van Hooijdonk scoorde kort voor rust wel, maar deed dat toen vanuit buitenspelpositie. Voor Heerenveen probeerde Ibrahim Dresevic het met een vrije trap, maar die eindigde in de muur.

Elf andere spelers

Twintig minuten na rust stuurde Johnny Jansen elf nieuwe spelers het veld in. Veel kansen waren er niet meer, tot een minuut voor tijd. Thom Haye stuurde Finn Stokkers met een pass de diepte in. De spits legde de bal in de verre hoek, achter Jan Bekkema.