sc Heerenveen gaat strenger handhaven op biergooien en gezicht bedekking

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - sc Heerenveen wil dat supporters stoppen met biergooien en met het dragen van gezicht bedekkende kleding. Er zal strenger worden gehandhaafd, meldt de club.

"Als club beseffen we dat emotie bij voetbal hoort. Maar het mag nooit doorslaan zodat het leidt tot een onprettig gevoel voor andere aanwezigen in het stadion", staat te lezen op de website van de club.
Volgens sc Heerenveen neemt het aantal incidenten toe, waarbij supporters zijn die met bier gooien, of die het gezicht bedekken. De club meldt dat dit streng verboden is. Volgens de club lijkt het er op dat een kleine groep supporters steeds vaker met bedekkende kleding naar de wedstrijd komt.
Heerenveen heeft supporters al eerder gewaarschuwd om niet met bier te gooien, maar er blijven klachten komen. "Dit levert de club enorme boetes op", meldt sc Heerenveen. Het is niet duidelijk hoe hoog die boetes zijn.

Supporters die met bier gooien, kunnen een stadionverbod krijgen van drie jaar, bericht de club. Ook wordt het aan de KNVB doorgegeven. Er wordt (door naar camerabeelden te zien) in de gaten gehouden of er met bier wordt gegooid.

Dit jaar zijn er al meerdere stadionverboden uitgedeeld, meldt de club. "sc Heerenveen zal ook gedurende de rest van dit seizoen op deze manier blijven handhaven."Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden