sc Heerenveen huurt Antoine Colassin van RSC Anderlecht

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - sc Heerenveen neemt Antoine Colassin op huurbasis over van RSC Anderlecht. De 21-jarige spits speelt de rest van dit seizoen in het Abe Lenstra stadion. Bovendien is in de deal met de Belgische club een optie tot koop bedongen.

Colassin komt uit Charleroi en doorliep de jeugdopleiding van Sporting Charleroi en RSC Anderlecht. De aanvaller maakte op zijn achttiende zijn debuut in de hoofdmacht van de Belgische topclub. In zijn debuutseizoen kwam Colassin elf keer binnen de lijnen en was daarin drie keer trefzeker. Na een verhuurperiode aan Zulte Waregem in de winterstop van het seizoen 2021-2022, speelde de Belgisch jeugdinternational zijn wedstrijden vorig seizoen in de Onder 21 van Anderlecht.

Technisch manager Ferry de Haan is blij dat het gelukt is om de talentvolle aanvaller naar Friesland te halen. “Antoine is bij Anderlecht omgeturnd van middenvelder tot spits. Hij is een jongen die enorm hard werkt en waar volgens ons ook nog de nodige rek inzit. Wij denken dat hij zich bij ons goed verder kan ontwikkelen om zijn potentie volledig tot wasdom te laten komen. We zijn dan ook blij dat we een optie tot koop hebben bedongen.”
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden