sc Heerenveen is Excelsior de baas in laatste oefenwedstrijd

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft zaterdagavond de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. 

In de generale repetitie tegen Excelsior werd het 3-1. De doelpunten van Heerenveen kwamen op naam van Joost van Aken (twee keer) en Amin Sarr.

Heerenveen begon zonder de geblesseerde Tibor Halilovic. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Mats Köhlert. Rami Kaib speelde daardoor linksback. Sydney van Hooijdonk begon meteen weer in de basis. Andries Noppert stond net als donderdag al bekendgemaakt was, op goal en Sven van Beek was de aanvoerder.

Als Halilovic volgende week nog geblesseerd is, zal Heerenveen waarschijnlijk in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Sparta ook zo spelen.
 
Heerenveen had in de eerste helft veel de bal, maar verder dan een paar halve kansen kwam het eigenlijk niet. Er was alleen een kopbal van Van Hooijdonk en een geblokt schot van Thom Haye in de eerste twintig minuten. Excelsior kreeg via Kenzo Goudmijn een aardige kans, maar zijn schot werd geblokt.

De grootste kans was in de 26e minuut voor Haye. Een fraaie voorzet van Kaib kwam bij de eerste paal, maar Haye schoot net naast. In de 40e minuut kreeg Heerenveen weer een grote kans. Haye legde de bal op het hoofd van Van Beek, maar die kopte op drie meter van het doel de bal recht in de handen van keeper Stijn van Gassel.

Het betere spel werd vlak voor rust beloond door een goal van Joost van Aken, die een voorzet van Haye in de verste hoek verlengde.

Sterke tweede helft

De tweede helft begon goed, want Sarr maakte al na drie minuten de 2-0. Kaib gaf, niet voor de eerste keer deze wedstrijd, een hele fraaie voorzet en Sarr kopte hem ook mooi in de hoek. Heerenveen speelde beter dan in de eerste helft en kreeg ook meer kansen. Vooral de tandem Sarr-Haye liep goed.
Uit het niets kwam Excelsior op 2-1. Noppert redde nog op een schot van dichtbij, maar in de rebound maakte Luuk Admiraal de 2-1. Vier minuten later maakten de Rotterdammers bijna de gelijkmaker. Nathan Markelo kopte hard in, maar Noppert tikte de bal net over de lat.

In de 84e minuut kwam Heerenveen op 3-1. Kaib stond met een voorzet weer aan de basis. Hij legde de bal bij de tweede paal neer, Sarr kopte de bal terug en Van Aken kon van dichtbij zijn tweede goal maken en de eindstand bepalen op 3-1.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden