sc Heerenveen is teleurstellend begonnen aan 2021

HEERENVEEN - sc Heerenveen is teleurstellend begonnen aan 2021 en de drukke januarimaand. De ploeg van trainer Johnny Jansen – zelf afwezig vanwege corona – verloor zondagmiddag in eigen huis van Fortuna Sittard (1-3). De Limburgers stonden halverwege al op een 0-3 voorsprong.

Na een gelijkopgaand begin kreeg sc Heerenveen na een klein kwartier de beste kans tot dan toe. Na fijn wegdraaien van Siem de Jong - die direct in de basis startte - slingerde Benjamin Nygren de bal op het hoofd bij Henk Veerman. In kansrijke positie knikte de aanvoerder naast. Een pijnlijke misser, want vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Voormalig sc Heerenveenspeler Ben Rienstra verschalkte Erwin Mulder (0-1).

Het doelpunt gaf Fortuna vleugels, terwijl het bij sc Heerenveen voor vertwijfeling zorgde. Amper van de tegentreffer bijgekomen zagen de Friezen de achterstand oplopen: frank en vrij knikte George Cox de bal in de verre hoek (0-2). En tot overmaat van ramp maakten de bezoekers er voor rust ook nog 0-3 van. Na miscommunicatie tussen Mulder en Pawel Bochniewicz krulde Zian Flemming Fortuna in een zetel (0-3).

Een dramatische eerste helft stelde sc Heerenveen voor een schier onmogelijke opdracht. Met Arjen van der Heide binnen de lijnen wilde de thuisclub zich wel terugknokken in de wedstrijd, maar lukken deed het niet. Na schietkansjes voor De Jong (vrije trap in de muur) en Rodney Kongolo (over) gaf Henk Veerman zijn ploeg een sprankje hoop. Een kleine twintig minuten voor tijd scoorde hij, na een fraaie combinatie met Joey Veerman (1-3).

De tiende competitietreffer van Henk Veerman bleek niet de aanzet tot een Friese comeback. Fortuna hield vrij gemakkelijk stand en bracht de aanstaande zege niet meer in gevaar. Voor sc Heerenveen betekende het verlies een valse start van de serie zeven duels in 21 dagen. De volgende krachtmeting dient zich donderdag al aan: dan komt RKC Waalwijk op bezoek in het Abe Lenstra stadion (aftrap: 18.45 uur.

Bron: sc Heerenveen