sc Heerenveen krijgt doodsbedreiging na rechtszaak tegen mascotte Heero

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft donderdag een doodsbedreiging gekregen naar aanleiding van een rechtszaak tussen de club en een medewerker, meldt de club op haar website. Woensdag was de uitspraak in de zaak tussen de club en de man achter mascotte Heero.

Volgens sc Heerenveen is de zaak in de media 'groots uitgemeten'. De club stelt dat personen binnen Heerenveen meerdere keren met naam genoemd zijn en dat ze daardoor zijn beschadigd. ,,sc Heerenveen kiest er bewust voor om dit naar buiten te brengen, omdat de club kenbaar wil maken dat er hiermee nu een grens is overschreden. Er is de laatste weken op bijna jolige wijze verslag van deze zaak gedaan, waarbij de club vindt dat de beeldvorming helaas ernstig vertroebeld is geraakt". 
 

'Absoluut dieptepunt'

sc Heerenveen spreekt van een 'absoluut dieptepunt' dat er nu iemand met de dood is bedreigd. De club hekelt de 'bijna jolige wijze' waarop er verslag is gedaan van deze zaak. "De club vindt dat de beeldvorming helaas ernstig vertroebeld is geraakt", schrijft Heerenveen in een persbericht.
De club heeft bij de politie een melding gemaakt van de bedreiging.

Club respecteert uitspraak rechter

De rechter bepaalde woensdag dat sc Heerenveen 'Heero' weer in dienst moet nemen. Daarnaast zijn de proceskosten voor rekening van de club.

Volgens de clubleiding ontstond er een onwerkbare situatie. Zo zou Hendrik Pasveer (52), de man achter Heero, onder meer mensen hebben bedreigd. Om die reden werd hij door de club de wacht aangezegd. In februari volgde het ontslag. Pasveer liet het daar niet bij zitten en vocht het besluit aan bij de rechtbank. Met succes.

De club schrijft het niet eens te zijn met de uitspraak, maar die uitspraak wordt wel gerespecteerd.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden