sc Heerenveen O16 kampioen, O18 verslaat Exelsior

HEERENVEEN - Het was voor sc Heerenveen een succesvol weekend op Skoatterwâld. Slechts twee wedstrijden werden er gespeeld en beide werden gewonnen. O16 versloeg Almere City en werd daardoor kampioen, O18 won van Excelsior.

O18 speelde een belangrijke wedstrijd. Bij winst speelde de ploeg van trainer Ugur Yildirim zich veilig en maakt het zelfs nog kans op promotie. En gewonnen werd er. Vlak voor rust kopte Niek Bierens de Friezen op voorsprong. Lang bleef het spannend, maar in de 94ste minuut was het Teun Heijmans die de wedstrijd besliste: 2-0.

O16 kampioen na overwinning

Voor O16 stond de kampioenswedstrijd tegen Almere City op het programma. Het werd een eenzijdige duel, met veel kansen voor de ploeg van trainer Wilco Hellinga. Uiteindelijk was het Damienthly Bernardina die met twee doelpunten zorgde voor een veilige marge. Tot slot maakte invaller Levy Egbebot er zelfs nog 3-0 van.