sc Heerenveen onderuit in thuiswedstrijd tegen Ajax

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen is zondagmiddag kansloos onderuit gegaan tegen Ajax. In het eigen Abe Lenstrastation stond er na negentig minuten voetbal 2-4 voor de Amsterdammers op het scorebord.

Met Van Amersfoort in de punt van de aanval begon Heerenveen zondagmiddag aan de thuiswedstrijd tegen Ajax. Alle goede bedoelingen van trainer Kees van Wonderen konden na tien minuten al de prullenbak in, toen Ajax op 0-1 kwam.

Mohammed Kudus deed dat op aangeven van Dusan Tadic. Voordat Heerenveen die tik te boven kon komen, was het Edson Alvarez die na een kwartier de 0-2 maakte. Weer drie minuten laten mocht Steven Bergwijn zomaar door de verdediging van Heerenveen lopen voor de 0-3.

Na een half uur speeltijd leek het zelfs nog erger te worden voor de thuisploeg. Sahraoui haalde zijn tegenstander onderuit en scheidsrechter Manschot zag er een strafschop in. De VAR kwam met een correctie, omdat de overtreding net buiten de zestien meter was.

Een paar minuten later had trainer Kees van Wonderen genoeg gezien. Hij voerde drie wissels door om nog iets van het duel te maken. Vier minuten voor rust leverde dat de 1-3 op, toen Pelle van Amersfoort een voorzet van invaller Haye binnenkopte. Dat was ook de ruststand.

Ook in de tweede helft scoorde Ajax snel. Kenneth Taylor kreeg de bal na zeven minuten voor zijn voeten, mocht zomaar uithalen en zag dat Mous zijn bal in de korte hoek niet kon keren.

Een minuut later kreeg Heerenveen een strafschop. Althans, daar leek het op nadat Sahraoui naar de grond ging in het strafschopgebied. Scheidsrechter Manschot trapte erin, maar werd weer door de VAR teruggefloten.

Van Hooijdonk maakt er nog een

Met nog een half uur speeltijd kreeg verdediger Milan van Ewijk een grote kans, maar zijn schot werd gekeerd door keeper Rulli van Ajax. Tien minuten voor tijd was het wel raak voor de thuisploeg, toen Van Hooijdonk een voorzet van Sahraoui achter Rulli kopte.

In de slotfase raakte Heerenveen verdediger Bruma nog kwijt. Hij raakte geblesseerd aan zijn hoofd na een botsing met zijn eigen keeper Xavier Mous.

Na de nederlaag staat Heerenveen nu tiende in de eredivisie met 31 punten uit 25 duel. Aankomend weekend staat de derby van het noorden, in en tegen Groningen, op het programma.