sc Heerenveen pakt drie belangrijke punten in Nijmegen

NIJMEGEN - sc  Heerenveen heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt in de uitwedstrijd tegen NEC.

Het duel ging alle kanten op, maar de Heerenveners slaagden erin om in de tweede helft een 2-1 achterstand goed te maken.

In de basis van Heerenveen geen verrassingen zaterdagavond. In de jacht op het ticket voor de play-offs kregen dezelfde elf spelers het vertrouwen van Kees van Wonderen als in de afgelopen weken.

In de beginfase ging het spel wat op en neer zonder grote kansen. Wel was er vrij snel een gele kaart voor Syb van Ottele, die daardoor geschorst is voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior volgende week.

Beauty van Haye

Halverwege de eerste helft wilde Heerenveen een strafschop na een overtreding op Sahrauoi, maar scheidsrechter Higler en zijn VAR wilden er niet aan. Een paar minuten later was er toch succes voor de Heerenveners, toen Thom Haye het duel openbrak. Hij mocht een vrije trap nemen en slaagde erin de bal in de kruising te krullen.

De thuisploeg kwam daarna beter in de wedstrijd en maakte voor rust de gelijkmaker. Vanuit een hoekschop van Tannane kopte Nationrquez naar het doel toe, waarna Magnus Mattson de bal bij de tweede paal binnentikte. Een flinke tegenslag voor Heerenveen, dat de controle leek te hebben na het eerste doelpunt.

De tweede helft begon met wat kleine kansjes voor beide ploegen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na een uur was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Souffian El Karouani gaf een voorzet, die Nany Landry Dimata van dichtbij in de goal kon werken. Zo moest Heerenveen in de achtervolging, maar daar leek het eerst niet op.

NEC kreeg namelijk verschillende kansen om de voorsprong uit te bouwen. De thuisploeg slaagde daar niet in en daardoor kon de ploeg van trainer Kees van Wonderen toch weer terugkomen in het duel.

Weer Van Hooijdonk

Topscoorder Van Hooijdonk bracht zijn ploeg op gelijke hoogte toen hij een voorzet van Sahrauoi bij de eerste paal binnenwerkte. Het was alweer de zestiende goal voor Van Hooijdonk dit seizoen.

Nog geen vijf minuten later zag de wereld er heel anders uit voor Heerenveen. Antoine Colassin schoot op goal, maar zijn bal was makkelijk te pakken voor Jasper Cillessen. Die dacht alleen dat de bal naast zou gaan, en liet hem rollen. De keeper zag tot zijn schrik dat de bal via de binnenkant van de paal in de goal verdween. Het uitvak kon het daarna niet laten om pesterig ‘Noppert in Oranje’ te zingen.

Door de overwinning mag Heerenveen drie punten bijschrijven in de jacht op een ticket voor de play-offs. Met 41 punten uit 31 duels staan de Feansters nu op de negende plaats, met evenveel punten als nummer acht RKC Waalwijk.