sc Heerenveen pakt punt na meeslepend duel in Eindhoven

HEERENVEEN - Met de herstelde Pawel Bochniewicz terug bij de wedstrijdselectie (maar op de bank) en een aangepast strijdplan (drie man centraal achterin) was het begin voor sc Heerenveen.

Na vijf minuten nam Tibor Halilovic het doel van PSV onder vuur, maar zijn schot belandde in de handen van Yvon Mvogo. Ook tien minuten later voorkwam de doelman van de thuisclub dat zijn ploeg op achterstand kwam. Tot twee keer toe: met zijn teen tikte hij een inzet van Mitchell van Bergen naast en met zijn handen neutraliseerde hij een knal van Lasse Schöne.

Gedisciplineerd en loerend op een uitbraak bespeelde sc Heerenveen PSV. Na de Friese waarschuwingen in de openingsfase was het na ruim een half uur wel raak: Halilovic stoomde op richting Mvogo en liet hem met een hard, geplaatst en zuiver schot kansloos (0-1). Meteen erna was de thuisclub dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet van Ibrahim Sangaré spatte op de paal uiteen.

Knotsgekke seconden
Na rust kreeg Van Bergen de kans de score te verdubbelen, maar op weg naar Mvogo werd hem op het laatste moment de pas afgesneden. Daarna ontstak het echte vuurwerk. Een knotsgekke fase brak aan: sc Heerenveen incasseerde de gelijkmaker (Yorbe Vertessen) en kwam op achterstand (Cody Gakpo), maar maakte óók weer gelijk via Siem de Jong. En dat alles binnen 129 seconden.

In het resterende half uur probeerde zowel PSV als sc Heerenveen een voorschot te nemen op een zege. Met hetzelfde spelbeeld als voor rust: PSV de bal, sc Heerenveen hopend op een counter. Beide ploegen kregen ook kansen op de derde treffer. Donyell Malen was het meest dreigend, maar de spits kreeg de bal niet langs Mulder. En als, als Lucas Woudenberg kort voor tijd op aangeven van Van Bergen de bal in de goal had gelegd, in plaats van erop, was de Friese stunt compleet geweest.

Bron: sc Heerenveen