sc Heerenveen scoort te laat en verliest topper in Rotterdam

ROTTERDAM - sc Heerenveen heeft de topper in De Kuip verloren. Feyenoord was met 3-1 te sterk.

Vooral voor rust waren er veel kansen voor de Friezen, maar pas tien minuten voor tijd scoorde Joey Veerman. Dat was te laat om het nog spannend te maken.

Voorafgaand aan de doordeweekse speelronde stond Heerenveen derde en Feyenoord vijfde. Beide ploegen hadden drie wedstrijden gewonnen. Vooral Feyenoord had afgelopen weekend veel indruk gemaakt, door met 4-0 te winnen op bezoek bij PSV.

Tegen Heerenveen begonnen de Rotterdammers ook goed. De eerste grote kans werd direct benut. Rechtsback Marcus Holmgren Pedersen gaf voor en Guus Til wist de bal achter oud-Feyenoorder Erwin Mulder te schuiven.

Maar hoe langer de eerste helft duurde, hoe beter Heerenveen in de wedstrijd kwam. Tibor Halilovic was de eerste ‘Fries’ die de goal van international Justin Bijlow onder vuur probeerde te nemen. Hij schoot naast.

Niet veel later stond Siem de Jong aan het eind van een mooie aanval. Via de voet van een Feyenoord-verdediger ging zijn schot, vanaf de rand van het strafschopgebied, over.

De Friezen kregen meer kansen op de gelijkmaker. Musaba ging ervandoor op links, had daar veel ruimte, maar de dieptebal van Henk Veerman was te hard, waardoor Bijlow kon ingrijpen. Vanuit een voorzet van Woudenberg stond de Jong in scoringspositie, maar hij maaide over de bal heen.

Al aan het begin van de tweede helft was de grootste kans van Heerenveen op de 1-1. Halilovic stuurde Henk Veerman diep. De spits lobte de bal over Bijlow, maar de poging van de Heerenveenspits ging ook over het doel.

Daarna kwam Heerenveen steeds minder aan voetballen toe. Alireza Jahankbakhsh dacht na een klein uur de 2-0 te maken, maar hij kreeg de bal van Bryan Linssen, die daarvoor buitenspel had gestaan.

Dat feest ging voor De Kuip dus niet door, maar twee minuten later was het toch raak. Nu gaf Jahanbakhsh de bal aan Linssen, die met z’n hak via binnenkant paal raak schoot.

Nadat het Halilovic niet was gelukt om de spanning terug in de wedstrijd te brengen, lukte het Jahanbakhsh en Gernot Trauner eveneens niet om de wedstrijd te beslissen. De eerste schoot in de handen van Mulder en de kopbal van Trauner ging naast.

Een kleine tien minuten voor tijd werd Bijlow voor het eerst verslagen. Op aangeven van Arjen van der Heide speelde Joey Veerman zichzelf goed vrij. Met links plaatste hij de bal in de kruising.

Maar echt spannend werd het niet meer. In de 88e minuut kopte Til van dichtbij zijn tweede binnen: 3-1.