sc Heerenveen slaagt er niet in om te stunten tegen Ajax

HEERENVEEN - sc Heerenveen is er zaterdagavond niet in geslaagd om te stunten tegen Ajax. De Amsterdammers namen de drie punten mee: 0-2.

Bij Heerenveen maakte Nick Bakker zijn debuut. De verdediger stond in de basis in plaats van Ibrahim Dresevic, die ziek is. Ook Lucas Woudenberg en Filip Stevanovic waren er zaterdag niet bij.

De eerste kans was voor Ajax. Een slim genomen hoekschop werd over de goal geschoten door Steven Berghuis. Ajax was de betere ploeg en zette veel druk, maar de verdediging van Heerenveen stond goed.

Halverwege de eerste helft kwam Ajax toch op voorsprong. Daley Blind gaf de bal mee aan Dusan Tadic. Tadic speelde de bal direct breed op Sébastien Haller en alleen voor doelman Xavier Mous schoot hij raak: 0-1.

Na de goal kwam Heerenveen er wat meer uit. Rami Kaib en Tibor Halilovic konden Ajax-keeper Remko Pasveer zelfs even testen. De grootste kans was voor Anthony Musaba. Alle verdedigers van Ajax zaten mis bij een lange bal en toen was Musaba helemaal vrij. Pasveer kwam echter goed uit zijn doel en kon de bal keren.

Ook na de rust kreeg Musaba een goede kans. Hij speelde Ryan Gravenberch uit aan de rechterkant van het veld, maar schoot de bal recht op Pasveer af. Even later was Sven van Beek dichtbij. Hij stond helemaal vrij bij de tweede paal, maar Pasveer redde weer knap.

Heerenveen was in deze fase de betere ploeg. Na een klein uur was het bijna gelijk. Van Beek kopte een hoekschop tegen de lat.

De eerste kans voor Ajax na de rust was wel raak. Tadic gaf de bal perfect voor op invaller David Neres en de Braziliaan kopte hem zonder problemen binnen: 0-2.

Daarna gebeurde er niet veel meer. Zo bleef het bij 0-2