sc Heerenveen speelt doelpuntloos duel tegen FC Emmen

EMMEN - sc Heerenveen heeft een punt overgehouden aan het eredivisieduel tegen FC Emmen. In De Oude Meerdijk in Emmen werd het 0-0.

Bij Heerenveen kon trainer Kees van Wonderen weer beschikken over Thom Haye en Mats Köhlert. Beiden zijn teruggekeerd van een blessure. Ook de schorsing van Tibor Halilovic zit erop, maar hij moest nog op de bank plaatsnemen.

Bij de thuisploeg startte Leeuwarder en oud-Cambuurspeler Mark Diemers in de basis.

FC Emmen begon fel aan de wedstrijd. Dat leverde in de eerste zes minuten al twee schietkansen op. Jari Vlak schoot echter recht op doelman Andries Noppert af, terwijl Diemers zijn schot werd geblokt.
In de twaalfde minuut leek de Friese ploeg op voorsprong te komen door een doelpunt van Sydney van Hooijdonk, maar de grensrechter had gezien dat Milan van Ewijk in de voorbereiding op dat doelpunt buitenspel stond en dus ging het feest niet door.

De grootste kans in de eerste helft was voor Emmen-aanvaller Richairo Zivkovic, maar de spits gleed de bal van heel dichtbij naast.

De tweede helft kwam maar langzaamaan op gang. Pas in de 66e minuut viel er een noemenswaardige kans voor Heerenveen te noteren. Amin Sarr bracht Van Weijk in scoringspositie, maar de verdediger benutte die grote kans niet. Hij schoot naast.

Ook van een slotoffensief was in de slotfase van het duel eigenlijk geen sprake. De wedstrijd zonder echte hoogtepunten eindigde dan ook zoals hij was begonnen: 0-0. Het is al de vierde keer dit seizoen dat Heerenveen 0-0 speelt.

Heerenveen staat nu met dertien punten uit acht wedstrijden op de zesde plaats in de eredivisie.